Fyra månader

Tove är fyra månader idag och den senaste månaden har hon hunnit med lite nya saker. På golvet ligger hon inte still längre, utan hon vänder och vrider på sig. Från mage till rygg och från rygg till sidan kan hon vända sig (hon kan nästan vända till mage, men fastnar på ena armen), men framför allt så brukar hon rotera runt på filten, så att hon hamnar (åtminstone delvis) utanför filten.

Hon har fått börja så smått med smakportioner, men än så länge har hon bara smakat potatis och morot (bägge verkar vara ok) och idag fick hon även lite gröt (vanlig havregrynsgröt). Favoritmaten hittills är helt klart gröten.

Annars gillar Tove att sitta och kanske ännu mer att stå, däremot så tycker hon fortfarande inte om vagnen. En kort period gillade hon att sitta i vagnen, men numera är det sällan hon vill det heller.

På dagen tycker hon allt som oftast att det är onödigt att sova och kan ibland vara lite trött och sur framåt eftermiddagen. Oftast blir hon dock lite gladare av att hänga i sjal eller sele, åtminstone om hon får vara vänd framåt och spana på världen.




Tre månader

Lilltjejen är redan tre månader och växer fort. På temat duktiga saker så har hon börjat leka säl och är duktig på det. Annars så är det mycket tjoande och glada leenden, särskilt om man gör något annat och hon ligger och leker kan hon bli väldigt glad när man kommer och pratar lite med henne, så man gärna blir kvar där.

Hon har också hunnit simma i simbassäng, och uppskattat det. Jag vet inte om det är relaterat, men i badbaljan gör hon såna bensparkar så att man måste hålla i ordentligt för att hon inte ska slå i andra kanten.




I storasysters knä





Vattkoppor

Tove har fått vattkoppor, men inte så väldigt många och hon verkar inte alls besväras av dem.




Två månader

Tove är redan två månader och växer duktigt. Hon har även hunnit med att vara på BVC-kontroll och fått godkänt.

Hon verkar inte gilla (än så länge?) att ligga i vagnen, förutom vid vissa speciella tillfällen. Oftast får hon hänga i selen när hon behöver sova på dagen.





Tränar

Då Tove är vaken och nöjd gillar hon att prata och träna, tex med sitt gym.


En månad

Tove är redan en månad. Även om repertoaren med tricks inte ändrats än så märker man ändå att hon växt en hel deloch hon håller sig vaken längre stunder. Hon är även ganska bra på att träna med sitt babygym och huvudlyften har blivit högre.






3 veckor

3 veckor gammal och redan 4 kg tung. Hittills har Tove växt snabbare än Hedvig, men Hedvig kom ju igång att växa ordentligt först vid 2-3 veckors ålder.

Överhuvudtaget är hon väldigt lik hur vi minns Hedvig, vissa saker skiljer dock - hon gnisslar mycket när hon sover, vilket inte Hedvig gjorde.


Tränar.



Hedvig tycker om att hålla i sin lillasyster (men hon tröttnar ganska snabbt, Tove är ju tung).



Lite tricks

Tove har ju redan från början varit väldigt stark i nacken, och kunde efter bara några dagar vända huvudet om hon låg på mage.


Vid tio dagar ålders kan hon följa saker med blicken (åtminstone om det är något roligare än pappas finger, en skojig fågel fungerar bra).

Hon kan även le och säga "örru". Och göra en fin pussmun.

Första dagarna

Nu har det gått några dagar och Tove har hunnit prova på lite saker (som att träna och bada).
Hittills känns det som att det varit en ganska bra mix av sömn, mat och lek, även om det tidvis kändes som att det bara var äta-sova som gällde.

Hörseltestet gick bra, så vi behöver inte åka tillbaka till BB något mer.

Hon är stark i nacken, och kan vända huvudet från sida till sida när hon ligger på magen, blir spännande att se hur länge det dröjer innan hon börjar leka säl.

Hon har fått en hel del paket (tack alla!), men har inte hunnit få några besök ännu. Till veckoslutet kommer dock Annie, mormor och Stefan, blir spännande att se vad hon tycker om dem.

Hej, världen!

Igår strax före tio på kvällen föddes Tove, 3 150 gram, 49 cm.

Om mig

Du kan skriva till mig på tove snabel-a freyhult.net, men jag tror att någon tjuvläser min post.

Bloggintresserade