Äter själv

Tove äter själv med sked.

Nio månader


Idag är Tove nio månader och den sista tiden har hon verkligen satt igång med nya beteenden. Hon verkar ha bestämt sig för att inte krypa utan skuttar fram på rumpan istället (hopp, hopp!). Hon pratar också en väldig massa, bl.a. om pappa, mamma och nam-nam.

Nu är det fyra tänder som sticker fram i munnen, och sticker man in fingret på fel sätt kan det göra rejält ont (kan behövas om Tove fått tag i en tidning att tugga på, t.ex.).









 Tove i bollhavet på Busplaneten

 Tove cyklar

Tove har blivit stor

Nu har Tove blivit en ganska stor tjej (7 månader). Hon kan inte krypa än, hon försöker men lyckas bara förflytta sig bakåt. Annars tycker hon om att sitta och plocka med saker (och smaka på dem). Hon är ganska bra på att prata också, ibland låter det som hon säger mamma eller till och med Hedvig, men mest ropar hon på pappa.

En ny tand (den tredje) tittade fram idag, så nu är det nog slut med dreglandet för den här gången. Tove har vissa favoriter när det gäller mat, knäckebröd,majskrokar och smörgåsrån är populära, liksom päron och gurka, däremot har hon blivit som storasyster och slutat gapa när man försöker mata henne med något läckert mos. Kanske får hon tillbaks aptiten igen när förkylningen är över.

 
 
  

 

Om mig

Du kan skriva till mig på tove snabel-a freyhult.net, men jag tror att någon tjuvläser min post.

Bloggintresserade